Filtermogelijkheden:
Provincies
Plaatsen
Heeft u al een advertentie gevonden of wil u verder zoeken op het Autobedrijfportaal

Een autokeuring nodig? Combineer uw auto onderhoud en auto reparatie met een APK keuring

Een autokeuring of technische controle van uw auto is nodig om te zorgen dat uw auto in een goede staat blijft verkeren en zo de verkeersveiligheid kan worden gewaarborgd. Ook zorgt u met het doen van auto onderhoud dat het milieu niet extra wordt belast doordat uw auto bijvoorbeeld teveel schadelijke stoffen uitstoot. Er zijn drie verschillende vormen van auto onderhoud mogelijk. Zo onderscheiden we: de grote beurt, de kleine beurt en de bekende APK keuring.

Veilig en zorgeloos de weg op: combineer uw APK keuring met een grote of kleine onderhoudsbeurt aan uw auto

Als weggebruiker wilt u uiteraard dat uw auto in optimale staat verkeerd en u niet in de steek laat. In Europa is de APK keuring – Algemene Periodieke Keuring – een verplichte keuring, die wettelijk is vastgelegd. Bij een APK check wordt je auto onder andere op registratie eisen gecheckt. Hieronder valllen onder andere zaken als kilometerstand en gebruikte brandstof. Ook wordt uw auto gecheckt op de verkeersveiligheid: functioneren de remmen nog goed, hoe is kwaliteit van de banden en werkt de autoverlichting nog goed. Als laatste wordt gekeken hoe de uitstoot van uitlaatgassen is, mocht dit teveel zijn, dan wordt uw auto afgekeurd. Het is belangrijk om te beseffen dat een APK check een momentopname is. De APK check geeft inzicht in de technische staat van uw auto op het moment van keuren. Het geeft geen garantie voor de toekomst. Daarom zijn de kleine beurt auto en grote beurt auto erg belangrijk. Ons advies is om uw auto onderhoud te combineren met uw APK keuring: het scheelt u tijd en de monteur kan in één keer uw gehele auto controleren en optimaliseren.

Grote beurt
Tijdens een grote onderhoudsbeurt wordt uw auto zorgvuldig gecontroleerd aan de hand van een uitgebreide controle lijst. Als uw met uw autobanden niet meer voldoet aan de sporing van de fabrieksspecificaties na het raken van een stoeprand, dan heeft u auto meer olie verbruikt dan dat u had verwacht en u heeft niet altijd de gelegenheid om dit te controleren. Of als een opvliegend steentje de radiateur van uw auto te hard heeft geraakt waardoor u koelvloeistof verliest. Kleine oorzaken kunnen grote gevolgen hebben, daarom is het van groot belang om regelmatig een grote onderhoudsbeurt te nemen. Bij zo'n grote onderhoudsbeurt worden diverse onderdelen om en onder uw auto en onder de motorkap goed en nauwkeurig gecontroleerd. Onderhoudsspecialisten zijn door geavanceerde programma's, apparatuur en opleidingen in staat voor ieder merken model auto op de juiste kilometerstand, het benodigde onderhoud uit te voeren volgens het boekje. Omdat onze controlelijst is samengesteld uit de onderhoudsbehoefte van verschillende merken en types auto's is deze goed compleet. Bovendien zit bij de grote onderhoudsbeurt een gratis APK-keuring inbegrepen.

Kleine beurt
Een auto goed en regelmatig een onderhoudsbeurt geven is van cruciaal belang. Hierbij worden onaangename en dure verrassingen voorkomen op verkeerde momenten. Bij een kleine beurt worden alle vitale functies zoals banden, uitlaat, remmen, vloeistoffenpeil, oliefilter, verlichting en banden nalopen en eventueel vervangen. Indien Er tijdens een kleine beurt wordt geconstateerd dat er kostbare delen moeten worden vervangen wordt u daarvoor eerst gebeld. Zo zijn er geen onduidelijkheden achteraf en weet u waar u aan toe bent.

Winterbeurt
Een wintervakantie zonder zorgen begint bij een winterbeurt. Wij kunnen in een half uurtje controleren of uw auto winterbestendig is. Want juist in de komende natte en koude periode willen onderdelen zoals een accu, verlicht of ruitenwissers    het wel eens begeven. Daarom controleren wij een aantal vaste punten zoals:
Olie- en waterpeil
Koelvloeistof en vorstbeveiliging hiervan
Airconditioning
Banden: profieldiepte en bandenspanning
Verlichting: algemene werking en de koplamp afstelling
Conditie van accu en de laadspanning
Visuele controle onderzijde van de auto
Werking en afstelling van ruitenwissers en ruitensproeiers
Sloten smeren en portier rubbers behandelen tegen vorst

Zomer beurt

Telkens als u de contactsleutel van de auto omdraait, vindt u het de normaalste zaak dat hij zomaar aanslaat zonder problemen. We rijden ermee naar de supermarkt, werk en misschien wel een vakantie adres. Maakt u een lange vakantiereis met caravan naar het zuiden. U laadt hem helemaal vol, en zit met 2 of meer personen in de wagen. Dit alles wordt niet afgelegd in bepaald autovriendelijke omstandigheden. Daarom is een zomerbeurt noodzakelijk. Het beste is dat u een aantal zaken laat nakijken voordat u vertrekt.
Of er nog voldoende koelvloeistof in het koelsysteem zit
Heeft de remvloeistof nog de juiste samenstelling
Of er nog voldoende profiel op de banden zit

De zomerbeurt is gegarandeerd veilig op de weg !!

Een APK check nodig? Vind hier een geschikte autogarage voor klein onderhoud auto, grote beurt en APK keuring

Het is voor u weer tijd om een APK check te laten uitvoeren. Wellicht wilt u uw APK keuring dit keer combineren met een grote of kleine beurt? U bespaart uzelf veel tijd en de monteur kan uw auto in één afspraak grondig checken en reparaties uitvoeren waar nodig. Het is heel eenvoudig om via onze gids een geschikte autogarage te vinden die vakkundig uw auto apk kan keuren en meteen klein of groot onderhoud aan uw auto uitvoert.

Check deze pagina voor APK garages Eindhoven

  • Uw advertentie
Advertentie
Auto Onderdelen